Goedkoopste zorgverzekering 2018

Vergelijk goedkoopste zorgverzekeringen van 2018 snel en gemakkelijk! Wij zetten de goedkoopste zorgverzekeringen op een rij!

Onafhankelijk
Vergelijk huidige verzekeraar
Snel en gemakkelijk
Geboortedatum
Eigen risico
Vergelijk direct

De goedkoopste zorgverzekering van 2018

Waarom de goedkoopste zorgverzekering?

Ben jij één van de Nederlanders die zo weinig mogelijk aan de zorgverzekering betaald, en het liefste de besparing zelf spaart om zo eventuele zorgkosten te dekken?
Dan is het handig om te weten welke zorgverzekering het goedkoopste is. Dit zal altijd gaan om een basisverzekering met het hoogste eigen risico.

Maximaal eigen risico

De inhoud van het basispakket is in Nederland door de overheid bepaald: deze is bij alle verzekeraars hetzelfde. Om de goedkoopste zorgverzekering te krijgen is het dus nodig om voor de maximale eigen risico te kiezen.
In 2018 is het maximale eigen risico vastgesteld op € 885,-.
Hieronder staan de goedkoopste basis zorgverzekeringen met het maximale eigen risico.


€ 78,00
premie per maand

Eigen risico : €885,00
€ 78,95
premie per maand

Eigen risico : €885,00
€ 81,95
premie per maand

Eigen risico : €885,00
Alles vergelijken

Goedkoopste zorgverzekering 2018

De goedkoopste zorgverzekering van 2018 kun je op verschillende manieren bepalen. De hierboven uitgelichte zorgverzekeringen zijn namelijk op basis van het hoogste eigen risico wat je kunt kiezen, namelijk €885,-. Door dit eigen risico gaat de maandelijkse premie omlaag waardoor je dus het goedkoopste uit bent in 2018, indien je geen zorg nodig hebt. Wanneer je namelijk wel zorg nodig hebt zul je tot aan het eigen risico zelf je zorg moeten betalen en kun je dus toch meer geld kwijt zijn. Om een indicatie te geven van het verschil van de premie wanneer je het eigen risico aanpast hebben we hieronder nog drie zorgverzekeringen uitgelicht met een eigen risico van €585,-.

€ 94,95
premie per maand

Eigen risico : €585,00
€ 95,00
premie per maand

Eigen risico : €585,00
€ 95,70
premie per maand

Eigen risico : €585,00

Alles vergelijken

Je kunt verschillende redenen hebben om te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering in 2018. Maar het is van te voren goed om te bedenken of je wellicht zorg verwacht te krijgen in 2018. Zo kun je soms beter kiezen voor een lager eigen risico met als gevolg dat je een hogere premie per maand hebt. Ook is het belangrijk om naar de zorgkeuze te kijken, vooral als je in een buitengebied woont. De zorgkeuze geeft aan bij hoeveel procent van de zorgverleners je terecht kunt. Dit geldt uiteraard niet voor spoedeisende hulp.

Veelgestelde vragenEen zorgverzekering bestaat in ieder geval uit een basisverzekering, met eventuele aanvullende verzekeringen. De basiszorgverzekering is verplicht voor iedere Nederlander. De basisverzekering bevat onder anderen zorg voor chronische lichamelijke aandoeningen, geestelijke gezondheidszorg, langdurige en intensieve zorg thuis of in een instelling en noodzorg. Ook de huisarts valt onder het basispakket. Aanvullende pakketten zijn er bijvoorbeeld voor de tandarts, fysiotherapie, alternatieve geneeswijzen etc.

Meer over de basisverzekering Meer over zorgverzekeringen vergelijkenNederland heeft 9 hoofd zorgverzekeraars, dit zijn Achmea, VGZ, CZ< Menzis, DSW, ONCZ, Zorg en Zekerheid, ASR en Eno. Daarnaast zijn veel labels die onder de hoofd zorgverzekeraars vallen zoals FBTO, Univé, Ohra, Hema etc. Er zijn meer dan 50 labels voor zorgverzekaars. Elke zorgverzekeraar heeft een basispakket en meerder aanvullende pakketten. Kortom: er zijn honderden verzekeringen in Nederland onder een kleine tien verzekeraars. Omdat het daarom erg moeilijk is om de goede verzekering te kiezen, kun je het beste gebruik maken van een vergelijker.

Zorg vergelijkerDe overheid bepaalt wat er in het basispakket zit. Het basispakket dekt de kosten voor de zorg van bijvoorbeeld huisarts, ziekenhuis, psychiater of apotheek. Voor een deel van deze kosten kan wel een eigen risico van toepassing zijn. De huisarts wordt altijd zonder eigen risico vergoed. Voor meer over het basispakket en een gedetaillieerder overzicht van wat wél en niet vergoed wordt:

Basis pakket 2018Er zijn zogenaamde natura en restitutie polissen. Deze termen geven aan of je een (niet spoedeisende) behandeling vergoed krijgt bij een zorgverlener (bijvoorbeeld een ziekenhuis) waar de verzekeraar geen afspraken mee heeft gemaakt. Bij een natura polis wordt alleen vergoed als je een behandeling ondergaat bij een aangesloten zorgverlener. Bij een restitutiepolis kun je bij elke zorgverlener terecht. Binnen de naturepolissen heb je verzekeraars die een contract hebben met vrijwel alle zorgverleners en verzekeraars die zeer beperkt contracten heeft.
In onze vergelijker geven we de mate waarin je keuze hebt weer onder de ‘zorgkeuze’, uitgedrukt in een percentage.

Zorg vergelijker
Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen aan zorg. Pas na dit bedrag betaald de zorgverzekeraar de kosten. Elke zorgverzekering heeft een eigen risico bedrag. Dit bedrag is minimaal € 385 en maximaal € 885 afhankelijk van uw gekozen polis. Bepaalde type zorg vallen buiten het eigen risico en worden vanaf de eerste euro vergoedt. Dit zijn bijvoorbeeld de kosten van de huisarts, maar ook kosten die u los verzekerd via een aanvullende verzekering. Lees meer over het eigen risico bij de onderstaande infopagina.

Basis pakket & eigen risico 2018Een aanvullende verzekering is een uitbreiding van de basisverzekering om meer vergoed te krijgen dan in het basispakket zit. Veelvoorkomende vormen hiervan zijn de tandartsverzekering en de fysioverzekering. Deze verzekeringen zijn niet verplicht. Onze vergelijker bekijkt automatisch welke aanvullende verzekering het goedkoopste is voor het aantal behandelingen die je wilt.

Zorg vergelijkerDat is afhankelijk van de keuzevrijheid en het gekozen eigen risico. Wij hebben een overzicht van de goedkoopste zorgverzekeringen gemaakt op een speciale informatiepagina.

Goedkoopste zorgverzekering 2018De zorgtoeslag staat los van uw zorgverzekering en wordt door de overheid bepaald aan de hand van het inkomen. Welke verzekering u neemt heeft geen invloed op het bedrag of het wel of niet krijgen van een zorgtoeslag. Voor meer vragen over de zorgtoeslag kunt u het beste op de site van de belastingdienst kijken.

Zorgtoeslag op belastingdienst.nl
Zorgverzekering vergelijker