Studenten zorgverzekering 2018

Ook studenten in Nederland hebben een zorgverzekering nodig en de premie van de zorgverzekering kan een groot deel van je maandelijkse vaste lasten zijn als je student bent. Wanneer je een zorgverzekering voor 2018 gaat zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten zodat je als student niet en te hoge premie betaald maar je in 2018 ook niet voor onverwachte zorgkosten komt te staan. Om je hierbij te helpen staan wij van zorgverzekering 2018 in dit artikel stil bij een aantal zaken waar je op kunt letten als je een zorgverzekering 2018 gaat afsluiten.

Eigen risico studenten zorgverzekering 2018

Bij elke zorgverzekering zit een eigen risico, dit is een geld bedrag dat je eerst zelf moet betalen voordat de zorg vergoed wordt vanuit de verzekering. Voor iedereen boven de 18 jaar geldt een verplicht eigen risico van €385 per jaar. Je kunt zelf kiezen of je een hoger eigen risico neemt tot maximaal €500 extra boven op het verplicht eigen risico. Wanneer je kiest voor een hoog eigen risico betaal je een lage premie en ben je dus goedkoper uit wanneer je geen zorg nodig hebt. Maar wanneer je wel zorg nodig hebt moet je dit eigen risico betalen bovenop de maandelijkse premie en kun je uiteindelijk nog duurder uit zijn. Er zijn uitzonderingen van zorg waar je geen eigen risico voor betaald, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts of kraamzorg. Voor de zorgverzekering 2018 kunnen hier andere uitzonderingen voor komen.

Ondanks dat je het niet kan voorspellen is het slim om te bedenken of je in 2018 zorg denkt nodig te hebben en of je hiervoor dan eigen risico moet betalen. Met deze kennis kun je de hoogte van je eigen risico aanpassen. In onze zorgverzekering 2018 vergelijker kun je gemakkelijk de hoogte van het eigen risico aanpassen en zien wat de goedkoopste zorgverzekering voor jou is. Kies je voor een hoog eigen risico ben je er dan wel van bewust dat het mogelijk is dat je dit eigen risico zou moeten betalen.

Tandarts studenten zorgverzekering 2018

Een tandartsverzekering zit niet standaard bij een zorgverzekering, bij de meeste zorgverzekeraars moet je hiervoor een extra tandartspakket voor afsluiten of is het onderdeel van een aanvullende module. Het is niet verplicht om een tandarts verzekering en je kunt zelf de hoogte van de vergoeding bepalen. Bij de meeste verzekeraars houdt dat in dat je de tandarts kosten voor 75% of 100% vergoed krijgt tot een maximaal bedrag.

Je kunt er voor kiezen om geen tandartsverzekering te nemen omdat je weinig problemen hebt met je gebit en je je gebit goed verzorg om zo een lagere maandelijkse premie te hebben. Maar zonder tandartsverzekering zou je de jaarlijkse controle zelf moeten betalen.

Aanvullende studenten zorgverzekering 2018

Per zorgverzekeraar verschillen de aanvullende pakketten. Hierin worden verschillende soort zorg vergoed die niet vanuit de basisverzekering vergoed worden. Deze aanvullende pakketten veranderen en de vergoedingen meestal elk jaar dus ook voor de zorgverzekering 2018. Onder de zorg die vergoed wordt in een aanvullende pakket kun je denken aan bij voorbeeld fysiotherapie en een vergoeding voor en dragen van een bril of lenzen. Het kiezen voor een extra aanvullend pakket zorgt ervoor dat je maandelijkse premie omhoog gaat maar het kan je uiteindelijk veel kosten schelen dus het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering is het overwegen waard.

Conclusie studenten zorgverzekering 2018

Bedenk voor dat je een zorgverzekering 2018 gaat kiezen goed wat je nodig denkt te hebben en welke zorgverzekering dan goed bij jou past. Je kunt kiezen voor de goedkoopst zorgverzekering van 2018 met de laagste premie. Maar wanneer je dan toch zorg nodig hebt kan dit toch duurder uitpakken.

Er zijn ook speciale studenten zorgverzekeringen, deze zorgverzekeringen sluiten beter aan bij studenten omdat zij aanvullende pakketten aanbieden die zorg vergoeden die studenten vaak nodig blijken te hebben. Maar misschien nog belangrijker is dat zij aanvullende pakketten aanbieden die bepaalde zorg niet vergoeden die studenten bijna nooit nodig hebben, denk hierbij aan zorg aan huis of behandeling voor spataderen.