Premie & eigen risico 2018

Veranderingen basisverzekering 2018

De verwachting is dat Zorgverzekeringen in 2018 een paar euro duurder worden dan in 2017. Dit komt omdat in 2017 de zorgverzekeraars de prijs hebben gedrukt door het inzetten van reserves. Dit is gedaan om niet in één jaar een hele hoge premiestijging te bewerkstelligen. Hoewel nog niet alle veranderingen bekend zijn zal in ieder geval het basispakket worden uitgebreid. Het eigen risico zal in 2018 waarschijnlijk hetzelfde blijven. Bekijk onderstaande tabel voor alle wijzigingen voor 2018.

Wanneer zijn alle veranderingen bekend?

De overheid bepaald de inhoud van de basiszorgverzekering. Wanneer de overheid de begroting bekend maakt op prinsjesdag zal onder andere de inhoud van het basispakket en de hoogte van het eigen risico gepresenteerd worden. Prinsjesdag valt in 2017 op dinsdag 19 september. De premies van de zorgverzekeringen worden traditioneel gezien 14 november bekend gemaakt, alleen dienen sinds dit jaar een week eerder bekend gemaakt te worden. Dit jaar zullen zorgverzekeraars dus uiterlijk op 7 november de prijzen bekend maken.

Zorgverzekering veranderingen 2018

Zorgverzekering veranderingen 2018
WijzigingPatiëntenVerandering voor zorgverzekering 2018
Basispakket uitbreiding: Nieuwe vergoedingPatiënten met artrose12 behandelingen fysiotherapie voor oefentherapie worden in het basispakket vergoed
Nieuwe vergoedingOncologie patiënten (patiënten met kanker) die behandeld worden met immuuntherapieVergoeding in het basispakket voor zittend ziekenvervoer (van & naar behandeling)
Nieuwe behandelmethoden vergoedPatiënten met erfelijke borstkanker, met ernstige verstopping darmen of Hepatitis CNieuwe behandelmethoden zijn goedgekeurd en toegevoegd aan het basispakket
Afschaffing eigen bijdragePatiënten met een ziekenhuisbevalling zonder medische noodzaakNog niet zeker: Er is na het debat van 22 juni een Kamermeerderheid die de eigen bijdrage van 341,31 wil schrappen
Verzorging aan minderjarigenMinderjarige die verzorging nodig hebben, zoals hulp bij wassen of medicijnen innemen en samenhangt met geneeskundige zorg.De kosten voor deze verzorging wordt in 2018 vergoed vanuit de basisverzekering.
Hoogte eigen risico 2018IedereenDe hoogte van het eigen risico voor de zorgverzekering 2018 zijn nog niet bekend. Eerder geruchten dat het eigen risico in 2018 verhoogd zal worden naar €500 zijn niet bevestigd.