Welke zorgverzekering vergoedt Alle medicijnen

Alle medicijnen die zijn opgenomen in het GVS (geneesmiddelenvergoedingssysteem) worden vergoed vanuit de basisverzekering door alle zorgverzekeringen. Kijk hier voor een compleet overzicht. Maar niet alle medicijnen worden tot op de zelfde hoogte vergoedt, voor sommige medicijnen moet je bijvoorbeeld nog een eigen bijdragen betalen. Voor deze eigen bijdragen kun je vanuit een aanvullende verzekering een vergoeding krijgen. Meestal gaat deze vergoeding tot een bepaalde hoogte. Let op : bij sommige zorgverzekeringen krijg je alleen een 100% vergoeding van alle medicijnen wanneer je de medicijnen bij een gecontracteerde zorgverlener of apotheek haalt.

In de tabel hieronder zie je een overzicht van welke zorgverzekeringen alle medicijnen vergoeden in 2018. Kijk hier voor alle zorgverzekering 2018 of klik op de button. Alle zorgverzekeringen
VerzekeraarVergoeding Alle medicijnenUitleg
AnderzorgJaHet kan zijn dat je eigen risico of een eigen bijdrage moet betalen.
BesuredJaDeze moeten wel voorgeschreven worden en voor sommige medicijne geldt er een eigen bijdrage
DitzoJa100% bij gecontracteerd zorgverleners met mogelijk eigen risico. Bij een aanvullende zorgverzekering vervalt het eigen risico tot een maximaal bedrag.
FBTOJa100% vergoed. Met een naturapolis bij niet gecontracteerde zorgverleners wordt 75% vergoed.
ONVZJaWanneer de medicijn zijn opgenomen in de regeling zorgzorgverzekering dan worden deze vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Mogelijke eigen bijdrage. Met een aanvullende zorgverzekering kun je tot een maximaal bedrag een vergoeding krijgen voor je eigen bijdragen en meer uitgebreid medicijn aanbod krijgen.
PNO zorgJaMedicijnen die in het Geneesmiddel Vergoeding Systeem staan vermeld worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering, maar het kan zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen. Met een aanvullende zorgverzekering van PNO zorg kun je een 100% vergoeding krijgen voor de eigen bijdrage. Bij PNO zorg Keuze (met farmaceutusche zorg) wordt tot maximaal €100 per jaar vergoed, met PNO zorg Extra wordt tot €300 per jaar vergoed en met PNO zorg Compleet tot €500 per jaar vergoed.
Pro lifeJaHet kan wel zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen maar met een aanvullende zorgverzekering van Pro Life kun je hier een vergoeding voor krijgen. Met de Extra LargePolis van Pro life krijg je 100% vergoed tot maximaal €750 per jaar.
SallandJaVanuit de basiszorgverzekering worden medicijnen vergoed maar het is mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen. Voor deze eigen bijdrage kun je met een aanvullende zorgverzekering een vergoeding krijgen, hiervoor heb je wel toestemming van Salland nodig. Salland Extra vergoed 100% tot maximaal €150 per jaar, Plus vergoed 100% tot maximaal €300 per jaar en Top vergoed 100% tot maximaal €450 per jaar.
VGZJaIndien voorgeschreven. Let hierbij wel op dat de medicijnen bij een gecontacteerde apotheek gehaald moeten worden.
ZekurJaMedicijnen die in het Geneesmiddel Vergoeding Systeem staan vermeld worden vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Maar het kan zijn dat je hier een eigen bijdrage voor moet betalen.
ZieZoJaWorden 100% vergoed met uitzondering van je eigen risico
Zilveren kruisJaAlle medicijnen worden vergoed indien voorgeschreven
Zorg en zekerheidJaVanuit de basis zorgverzekering worden alle medicijnen die in het GVS staan vergoed. Zorg en Zekerheid vergoed deze eigen bijdragen niet, alleen voor ADHD medicijnen.
ZorgdirectJaVanuit de basiszorgverzekering worden medicijnen vergoed maar het is mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen. Voor deze eigen bijdrage kun je met een aanvullende zorgverzekering een vergoeding krijgen, hiervoor heb je wel toestemming van ZorgDirect nodig. ZorgDirect Extra vergoed 100% tot maximaal €150 per jaar, Plus vergoed 100% tot maximaal €300 per jaar en Top vergoed 100% tot maximaal €450 per jaar.

Bovenstaande lijst is met de grootst mogelijke zorg door onze zorgverzekering experts opgesteld. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden. Kijk voor de definitieve dekkingen en voorwaarden op de website van de zorgverzekeraar.