Welke zorgverzekering vergoedt fysiotherapie tot 18 jaar

Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie tot 18 jaar door alle zorgverzekeringen vergoedt. Het gaat hierbij om maximaal 18 behandelingen, eerst 9 behandelingen en wanneer deze 9 behandelingen niet genoeg zijn komen er nog 9 behandelingen bij.

In de tabel hieronder zie je een overzicht van welke zorgverzekeringen fysiotherapie tot 18 jaar vergoeden in 2018. Kijk hier voor alle zorgverzekering 2018 of klik op de button. Alle zorgverzekeringen
VerzekeraarVergoeding fysiotherapie tot 18 jaarUitleg
AnderzorgJaPer kalenderjaar krijg je 9 behandelingen. Wanneer deze 9 behandelingen niet voldoende zijn dan krijg je nogmaals 9 behandelingen.
BesuredJaPersonen onder de 18 krijgen 18 behandelingen per kalenderjaar vergoed.
DitzoJaEr worden maximaal 9 behandelingen vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Op verwijzing van een arts of medisch specialist kan dit uitgebreid worden met nog eens 9 behandelingen.
FBTOJaJe aandoening moet staan op een lijst die door de minister van VWS is vastgesteld. Op deze lijst staat ook op hoeveel behandelingen je recht hebt. Je vindt deze lijst op de website van FBTO (artikel 2.6 van besluitvorming zorgzorgverzekering)
ONVZJaMaximaal 18 behandelingen als je voldoet aan de voorwaarde.
PNO zorgJaVerzekerde tot 18 jaar krijgen 100% vergoeding wanneer de aandoening op de lijst van PNO zorg staat (kijk hiervoor in de voorwaarden) anders worden maximaal 18 behandelingen vergoeden.
Pro lifeJaTot 18 jaar krijgt een verzekerde maximaal 18 behandelingen vergoed.
SallandJaVanuit de basiszorgverzekering krijgen verzekerde onder de 18 jaar een vergoeding voor maximaal 18 behandelingen bij de fysiotherapeut.
VGZJa18 behandelingen vanuit de basiszorgverzekering.
ZekurJaVoor maximaal 18 fysiotherapie behandelingen per kalenderjaar krijgt een verzekerde onder de 18 een vergoeding.
ZieZoJa18 behandelingen per kalenderjaar in de basis zorgverzekering. Vanaf aanvullend alle behandelingen
Zilveren kruisJa18 behandelingen per kalenderjaar in de basis zorgverzekering. Vanaf basis plus alle behandelingen
Zorg en zekerheidJaZorg en Zekerheid vergoed maximaal 18 behandeling maar om voor de deze vergoeding in aanmerking te komen moet je wel voldoen aan de voorwaarden.
ZorgdirectJaVanuit de basiszorgverzekering krijgen verzekerde onder de 18 jaar een vergoeding voor maximaal 18 behandelingen bij de fysiotherapeut.

Bovenstaande lijst is met de grootst mogelijke zorg door onze zorgverzekering experts opgesteld. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden. Kijk voor de definitieve dekkingen en voorwaarden op de website van de zorgverzekeraar.