Welke zorgverzekering vergoedt Kraamzorg

Elke zorgverzekering vergoedt kraamzorg vanuit de basisverzekering, deze vergoeding geldt voor maximaal 10 dagen en je moet een eigen bijdragen betalen per uur kraamzorg die je ontvangt. Deze eigen bijdragen zit meestal rond de €4,30 per uur. Met een aanvullende verzekering kun je de vergoeding voor kraamzorg uitbreiden en een vergoeding krijgen voor je eigen bijdragen. Per zorgverzekering verschilt de hoogte en opbouw van deze vergoeding.

In de tabel hieronder zie je een overzicht van welke zorgverzekeringen kraamzorg vergoeden in 2018. Kijk hier voor alle zorgverzekering 2018 of klik op de button. Alle zorgverzekeringen
VerzekeraarVergoeding KraamzorgUitleg
AnderzorgJaTot maximaal 10 dagen na de bevalling met een eigen bijdragen van €4,30 per uur. Vergoeding voor kraamzorg is uit te breiden met een aanvullende zorgverzekering.
BesuredJaKraamzorg thuis wordt voor maximaal 10 dagen vergoed. Let op! Je betaalt wel een eigen bijdrage van €4,30 per uur. Vergoeding voor kraamzorg is uit te breiden met een aanvullende zorgverzekering.
DitzoJaTot maximaal 10 dagen na de bevalling met een eigen bijdragen van €4,20 per uur. Vergoeding voor kraamzorg is uit te breiden met een aanvullende zorgverzekering.
FBTOJaHiervoor gelden wel verschillend voorwaarden, deze vind je in voorwaarden en je betaald hier waarschijnlijk een eigen bijdrage. Bij de Module Gezinsplanning kun je een vergoeding krijgen voor de eigen bijdrage.
ONVZJaVanuit de basis zorgverzekering krijg je minimaal 24 uur tot maximaal 80 uur in maximaal 10 dagen vergoed. Hierbij betaal je wel een eigen bijdrage. Met een aanvullende zorgverzekering kun je een vergoeding (tot maximaal €550 ) krijgen voor je eigen bijdragen.
PNO zorgJaKraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering maar je moet hiervoor wel een eigen bijdrage betalen. Voor de eigen bijdrage kun je bij PNO Zorg een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende zorgverzekering. Bij PNO zorg Extra en PNO zorg Compleet wordt 100% vergoed.
Pro lifeJaKraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering maar je moet hiervoor wel een eigen bijdrage betalen. Voor de eigen bijdrage kun je bij Prolife een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende zorgverzekering. Bij Mediumpolis, Largepolis en Extra Largepolis wordt 100% vergoed.
SallandJaKraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering maar je moet hiervoor wel een eigen bijdrage betalen. Voor de eigen bijdrage kun je bij Salland een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende zorgverzekering. Plus en Top vergoeden beide 60% zonder een maximaal bedrag.
VGZJaVoor kraamzorg thuis krijg je 10 dagen met een eigen bedragen van €4,30 per uur. Vergoeding voor kraamzorg is uit te breiden met een aanvullende zorgverzekering.
ZekurJaKraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering maar je moet hiervoor wel een eigen bijdrage betalen. Voor de eigen bijdrage kun je bij ZEKUR een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende zorgverzekering. Met Extra ZEKUR Zorg wordt 100% vergoed.
ZieZoJaKraamzorg thuis wordt vergoed voor minimaal 24 uur met een eigen bijdrage van €4,30 per uur. Vergoeding voor kraamzorg is uit te breiden met een aanvullende zorgverzekering.
Zilveren kruisJaVoor kraamzorg thuis krijg je geen vergoeding maar wel korting. Vergoeding voor kraamzorg is uit te breiden met een aanvullende zorgverzekering.
Zorg en zekerheidJaKraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering maar je moet hiervoor wel een eigen bijdrage betalen. Voor de eigen bijdrage kun je bij Zorg en Zekerheid een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende zorgverzekering. AV-Standaard vergoed 100% tot max €75. AV-Top vergoed 100% tot max €100. AV-GeZZin en AV-Totaal vergoed 100% tot max €250.
ZorgdirectJaKraamzorg wordt vergoed vanuit de basisverzekering maar je moet hiervoor wel een eigen bijdrage betalen. Voor de eigen bijdrage kun je bij Zorgdirect een vergoeding krijgen vanuit een aanvullende zorgverzekering. Plus en Top vergoeden beide 60% zonder een maximaal bedrag.

Bovenstaande lijst is met de grootst mogelijke zorg door onze zorgverzekering experts opgesteld. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden. Kijk voor de definitieve dekkingen en voorwaarden op de website van de zorgverzekeraar.