Welke zorgverzekering vergoedt Lensimplantatie

Vanuit de basisverzekering wordt een lensimplantatie volledig vergoedt wanneer het gaat om een monofocale lens. Wil je een ander soort lens dan kun je bij sommige zorgverzekeringen hier een aanvullende verzekering voor afsluiten. Meestal wordt deze lensimplantatie dan niet volledig vergoedt maar krijg je een maximale vergoeding. De hoogte van de maximale vergoeding verschilt per zorgverzekering.

In de tabel hieronder zie je een overzicht van welke zorgverzekeringen lensimplantatie vergoeden in 2018. Kijk hier voor alle zorgverzekering 2018 of klik op de button. Alle zorgverzekeringen
VerzekeraarVergoeding LensimplantatieUitleg
AnderzorgJaEen lensimpantatie van een monofocale lens wordt voor 100% vergoedt vanuit de basisverzekering.
BesuredJaWanneer je met een lensimplantatie minder afhankelijk wordt van contactlenzen of een bril dan kun je hier een vergoeding voor krijgen. Je moet hiervoor wel eerst toestemming krijgen van Besured.
DitzoJaEen lensimpantatie van een monofocale lens wordt voor 100% vergoedt vanuit de basisverzekering.
FBTOJaEen lensimpantatie van een monofocale lens wordt voor 100% vergoedt vanuit de basisverzekering.
ONVZVia een aanvullende verzekeringEen lensimplantatie wordt bij ONVZ Optifit 100% tot maximaal €150 per jaar vergoed, bij ONVZ Topfit 100% tot maximaal €300 per jaar en bij ONVZ Superfit 100% tot maximaal €450 per jaar. Hierbij geldt een mogelijk eigen bijdrage.
PNO zorgJaEen lensimpantatie van een monofocale lens wordt voor 100% vergoedt vanuit de basisverzekering.
Pro lifeVia een aanvullende verzekeringMet een Prolife LargePolis wordt een lensimplantatie voor eenmalig 100% vergoed tot maximaal €500, bij de Prolife Extra LargePolis wordt de lensimplantatie ook eenmalig 100% vergoed maar dan tot maximaal €750.
SallandVia een aanvullende verzekeringMet de aanvullende zorgverzekering Salland Top krijg je een lensimplantatie eenmalig voor 100% vergoed tot maximaal €500.
VGZVia een aanvullende verzekeringVGZ vergoed een lensimplantatie vanuit de VGZ aanvullend Best zorgverzekering. Een lensimplantatie wordt eenmalig vergoed voor 100% tot maximaal €500. Je moet de lensimplantatie wel bij gecontracteerde zorgverleners laten uit voeren anders wordt maar tot 85% vergoed.
ZekurJaEen lensimpantatie van een monofocale lens wordt voor 100% vergoedt vanuit de basisverzekering.
ZieZoJaEen lensimpantatie van een monofocale lens wordt voor 100% vergoedt vanuit de basisverzekering.
Zilveren kruisJaZilveren kruis vergoed 100% bij een monofocale lens. Met een Zilveren kruis 3 sterren aanvullend wordt ook een lensimplantatie van een ander soort lens 100% tot eenmalig €500 vergoed. Met een aanvullende zorgverzekering van 4 sterren wordt de lensimplantatie van een ander soort lens voor 100% tot eenmalig €750 vergoed.
Zorg en zekerheidVia een aanvullende verzekeringMet een aanvullende zorgverzekering van Zorg en Zekerheid kun je een eenmalige vergoeding krijgen voor een lensimplantatie. Met de aanvullende zorgverzekeringen AV-Top, AV-GeZZin en AV-plus krijg je 100% vergoed tot maximaal €200. Met AV-Totaal dan krijg je ook 100% vergoed maar dan tot maximaal €300.
ZorgdirectVia een aanvullende verzekeringMet de aanvullende zorgverzekering ZorgDirect Top krijg je een lensimplantatie eenmalig voor 100% vergoed tot maximaal €500.

Bovenstaande lijst is met de grootst mogelijke zorg door onze zorgverzekering experts opgesteld. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden. Kijk voor de definitieve dekkingen en voorwaarden op de website van de zorgverzekeraar.