Welke zorgverzekering vergoedt Nexium

Nexium is opgenomen in het GVS (geneesmiddelenvergoedingssysteem) en wordt daarom door de zorgverzekeringen vanuit de basisverzekering vergoedt wanneer het is voorgeschreven. Het kan wel zijn dat je voor Nexium een eigen bijdragen moet betalen. Bij de zorgverzekering kun je een aanvullende verzekering afsluiten waar je de eigen bijdragen voor Nexium vergoedt krijgt.

In de tabel hieronder zie je een overzicht van welke zorgverzekeringen Nexium vergoeden in 2018. Kijk hier voor alle zorgverzekering 2018 of klik op de button. Alle zorgverzekeringen
VerzekeraarVergoeding NexiumUitleg
AnderzorgJaHet kan zijn dat je eigen risico of een eigen bijdrage moet betalen.
BesuredJaIndien voorgeschreven
DitzoJa100% bij gecontracteerd zorgverleners met mogelijk eigen risico. Bij een aanvullende zorgverzekering vervalt het eigen risico tot een maximaal bedrag.
FBTOJa100% vergoed. Met een naturapolis bij niet gecontracteerde zorgverleners wordt 75% vergoed.
ONVZJaWanneer de medicijn zijn opgenomen in de regeling zorgzorgverzekering dan worden deze vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Mogelijke eigen bijdrage. Met een aanvullende zorgverzekering kun je tot een maximaal bedrag een vergoeding krijgen voor je eigen bijdragen en meer uitgebreid medicijn aanbod krijgen.
PNO zorgJaNexium wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering, maar het kan zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen. Met een aanvullende zorgverzekering van PNO zorg kun je een 100% vergoeding krijgen voor de eigen bijdrage. Bij PNO zorg Keuze (met farmaceutusche zorg) wordt tot maximaal €100 per jaar vergoed, met PNO zorg Extra wordt tot €300 per jaar vergoed en met PNO zorg Compleet tot €500 per jaar vergoed.
Pro lifeJaHet kan wel zijn dat je een eigen bijdrage moet betalen maar met een aanvullende zorgverzekering van Pro Life kun je hier een vergoeding voor krijgen. Met de Extra LargePolis van Pro life krijg je 100% vergoed tot maximaal €750 per jaar.
SallandJaVanuit de basiszorgverzekering wordt Nexium vergoed maar het is mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen. Voor deze eigen bijdrage kun je met een aanvullende zorgverzekering een vergoeding krijgen, hiervoor heb je wel toestemming van Salland nodig. Salland Extra vergoed 100% tot maximaal €150 per jaar, Plus vergoed 100% tot maximaal €300 per jaar en Top vergoed 100% tot maximaal €450 per jaar.
VGZJaIndien voorgeschreven. Let hierbij wel op dat de medicijnen bij een gecontacteerde apotheek gehaald moeten worden.
ZekurJaNexium wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Maar het kan zijn dat je hier een eigen bijdrage voor moet betalen. Het is bij ZEKUR niet mogelijk om een vergoeding voor de eigen bijdrage te krijgen.
ZieZoJaonder voorwaarden
Zilveren kruisJaonder voorwaarden
Zorg en zekerheidJaVanuit de basis zorgverzekering wordt Nexium vergoed er geldt hier mogelijk wel een eigen bijdrage. Zorg en Zekerheid vergoed deze eigen bijdragen niet.
ZorgdirectJaVanuit de basiszorgverzekering wordt Nexium vergoed maar het is mogelijk dat je een eigen bijdrage moet betalen. Voor deze eigen bijdrage kun je met een aanvullende zorgverzekering een vergoeding krijgen, hiervoor heb je wel toestemming van ZorgDirect nodig. ZorgDirect Extra vergoed 100% tot maximaal €150 per jaar, Plus vergoed 100% tot maximaal €300 per jaar en Top vergoed 100% tot maximaal €450 per jaar.

Bovenstaande lijst is met de grootst mogelijke zorg door onze zorgverzekering experts opgesteld. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden. Kijk voor de definitieve dekkingen en voorwaarden op de website van de zorgverzekeraar.