Welke zorgverzekering vergoedt Ooglaseren

Een aantal zorgverzekeringen bieden een vergoeding voor een ooglaserbehandeling meestal voor 100% tot een bepaald maximum bedrag. Dit maximum bedrag kan per aanvullende verzekering verschillen. Let er wel op dat sommige zorgverzekering eerst toestemming moeten geven voor de ooglaserbehandeling en dat de vergoeding alleen geldt wanneer het ooglaseren bij een gecontracteerde zorgverlener wordt gedaan.

In de tabel hieronder zie je een overzicht van welke zorgverzekeringen ooglaseren vergoeden in 2018. Kijk hier voor alle zorgverzekering 2018 of klik op de button. Alle zorgverzekeringen
VerzekeraarVergoeding OoglaserenUitleg
AnderzorgNeen.v.t.
BesuredVia een aanvullende verzekeringWanneer je met een ooglaserbehandeling minder afhankelijk wordt van contactlenzen of een bril dan kun je hier een vergoeding voor krijgen. Je moet hiervoor wel eerst toestemming krijgen van Besured.
DitzoNeen.v.t.
FBTONeen.v.t.
ONVZVia een aanvullende verzekeringEen ooglaserbehandeling wordt bij ONVZ Optifit 100% tot maximaal €150 per jaar vergoed, bij ONVZ Topfit 100% tot maximaal €300 per jaar en bij ONVZ Superfit 100% tot maximaal €450 per jaar. Hierbij geldt een mogelijk eigen bijdrage.
PNO zorgNeen.v.t.
Pro lifeVia een aanvullende verzekeringMet een Prolife LargePolis wordt een ooglaserbehandeling voor eenmalig 100% vergoed tot maximaal €500, bij de Prolife Extra LargePolis wordt de ooglaserbehandeling ook eenmalig 100% vergoed maar dan tot maximaal €750.
SallandVia een aanvullende verzekeringMet de aanvullende zorgverzekering Salland Top krijg je een ooglaserbehandeling eenmalig voor 100% vergoed tot maximaal €500.
VGZVia een aanvullende verzekeringVGZ vergoed een ooglaserbehandeling vanuit de VGZ aanvullend Best zorgverzekering. Een ooglaserbehandeling wordt eenmalig vergoed voor 100% tot maximaal €500. Je moet de ooglaserbehandeling wel bij gecontracteerde zorgverleners laten uit voeren anders wordt maar tot 85% vergoed.
ZekurNeen.v.t.
ZieZoNeen.v.t.
Zilveren kruisVia een aanvullende verzekeringMet een Zilveren kruis 3 sterren aanvullend wordt een ooglaserbehandeling 100% tot eenmalig €500 vergoed. Met een aanvullende zorgverzekering van 4 sterren wordt een ooglaserbehandeling 100% tot eenmalig €750 vergoed.
Zorg en zekerheidVia een aanvullende verzekeringMet een aanvullende zorgverzekering van Zorg en Zekerheid kun je een eenmalige vergoeding krijgen voor een ooglaserbehandeling. Met de aanvullende zorgverzekeringen AV-Top, AV-GeZZin en AV-plus krijg je 100% vergoed tot maximaal €200. Met AV-Totaal dan krijg je ook 100% vergoed maar dan tot maximaal €300.
ZorgdirectVia een aanvullende verzekeringMet de aanvullende zorgverzekering ZorgDirect Top krijg je een ooglaserbehandeling eenmalig voor 100% vergoed tot maximaal €500.

Bovenstaande lijst is met de grootst mogelijke zorg door onze zorgverzekering experts opgesteld. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden. Kijk voor de definitieve dekkingen en voorwaarden op de website van de zorgverzekeraar.