Welke zorgverzekering vergoedt Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie wordt niet standaard vergoedt door de zorgverzekering, hiervoor moet je aan de voorwaarden van de zorgverzekering voldoen. Dit kan onder andere inhouden dat er sprake is van een aangeboren oorzaak of de ooglidcorrectie van medische noodzaak is en een doorverwijzing van een arts of medisch specialist. Voldoe je niet aan de voorwaarden dan kan een zorgverzekering nog steeds een vergoeding bieden vanuit een aanvullende verzekering.

In de tabel hieronder zie je een overzicht van welke zorgverzekeringen ooglidcorrectie vergoeden in 2018. Kijk hier voor alle zorgverzekering 2018 of klik op de button. Alle zorgverzekeringen
VerzekeraarVergoeding OoglidcorrectieUitleg
AnderzorgJaBij medische noodzaak en als je voldoet aan de voorwaarden. Mogelijk eigen risico.
BesuredJaMet toestemming
DitzoJaHiervoor heb je wel toestemming nodig. De ooglidcorrectie wordt voor 100% vergoed bij gecontracteerde zorgverleners. Bij niet-gecontracteerde zorgverleners wordt maximaal het marktconforme tarief vergoed.
FBTOJaWanneer je hiervoor vergoeding wilt ontvangen zal je moeten voldoen aan de voorwaarden van FBTO. Dit houdt in dat je doorverwezen moet worden door huisarts of medisch specialist en dat FBTO zelf toestemming heeft gegeven. De ooglidcorrectie wordt voor 100% vergoed behalve wanneer je een natura polis hebt en de behanlding bij een zorgverlener laat uitvoeren zonder contract. Dan wordt 75% vergoed.
ONVZVia een aanvullende verzekeringEen ooglidcorrectie wordt 100% vergoed bij de volgende aanvullende vezekeringen : Optifit, Topfit en Superfit. Hiervoor moet wel een aantoonbare lichamelijke functiestoornis zijn.
PNO zorgJaEen ooglidcorrectie wordt 100% vergoed vanuit de PNO zorg basis zorgverzekering wanneer het als gevolg van een aangeboren afwijking is. Voor de overige gevallen wordt het voor 50% vergoed vanuit de aanvullende Extra zorgverzekering en voor 100% vergoed vanuit de aanvullende Compleet zorgverzekering.
Pro lifeJaProlife vergoed een ooglidcorrectie wanneer er spraken is van medische noodzaak en je een verwijzing hebt van huisarts of medisch specialist.
SallandJaEr moet wel spraken zijn van medische noodzaak en een verwijzing van een medisch specialist of huisarts hebben.
VGZJaBij medische indicatie 100% vergoeding. Bij Goede keuze : 75% en bij Ruime keuze : 80% bij niet gecontracteerde zorgverleners. Bij aanvullend best en Vitaal uitgebreid een vergoeding van €950.
ZekurJaBij medische noodzaak en een verwijzing van een arts of medisch specialist wordt dit vergoed.
ZieZoJaBij een aangeboren oorzaak.
Zilveren kruisJaop medische indicatie
Zorg en zekerheidJaDe basiszorgverzekering van Zorg en zekerheid vergoed een ooglidcorrectie. Om voor deze vergoeding in aanmerking te komen moet je wel een verwijzing hebben en sprake zijn van medische noodzaak.
ZorgdirectJaVanuit de basiszorgverzekering wordt de correctie van het bovenste ooglid vergoed door Zorgdirect. Hiervoor heb je wel een verwijzing nodig van een huisarts of een medisch specialist.

Bovenstaande lijst is met de grootst mogelijke zorg door onze zorgverzekering experts opgesteld. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden. Kijk voor de definitieve dekkingen en voorwaarden op de website van de zorgverzekeraar.