Welke zorgverzekering vergoedt Sterilisatie

Veel zorgverzekeringen geven een volledige vergoeding voor een sterilisatie bij een aanvullende verzekering. Bij sommige zorgverzekeringen moet je de sterilisatie wel uit laten voeren bij een gecontracteerde zorgverlener. Let op dat sommige zorgverzekeringen een herstel operatie niet vergoeden.

In de tabel hieronder zie je een overzicht van welke zorgverzekeringen sterilisatie vergoeden in 2018. Kijk hier voor alle zorgverzekering 2018 of klik op de button. Alle zorgverzekeringen
VerzekeraarVergoeding SterilisatieUitleg
AnderzorgNeen.v.t.
BesuredVia een aanvullende verzekeringBij de aanvullende All-in-1 zorgverzekering krijg je een vergoeding voor de sterilisatie.
DitzoVia een aanvullende verzekeringDe aanvullende zorgverzekering ZorgBest vergoed een sterilisatie voor 75% tot maximaal €300 per kalanderjaar.
FBTOVia een aanvullende verzekeringSterilisatie wordt vergoed vanuit de module Gezinsplanning. Hierbij krijg je een maximale vergoeding van €250 per kalenderjaar.
ONVZVia een aanvullende verzekeringBij zowel Benfit en Optifit krijg je 100% vergoeding maar geen vergoeding voor een hersteloperatie. Bij Topfit en Superft krijg je ook een 100% vergoeding voor de sterilisatie en ook voor de hersteloperatie.
PNO zorgVia een aanvullende verzekeringPNO zorg vergoed sterilisatie voor 50% binnen de aanvullende zorgverzekering PNO zorg Extra en voor 75% binnen de aanvullende zorgverzekering PNO zorg Compleet.
Pro lifeVia een aanvullende verzekeringEen sterilisatie wordt voor 100% vergoed bij de LargePolis en de Extra Largepolis
SallandVia een aanvullende verzekeringEen sterilisatie wordt door Salland eenmalig voor 100% vergoed met een aanvullende Salland Top zorgverzekering
VGZVia een aanvullende verzekeringAanvullend Beter, Aanvullend Best, Single/Duo Uitgebreid, Gezin Uitgebreid : €800 bij sterilisatie van man en €1250 bij sterilistatie van vrouw
ZekurVia een aanvullende verzekeringMet Extra ZEKUR Zorg krijg je eenmalig 100% van de sterilisatie vergoed.
ZieZoNeen.v.t.
Zilveren kruisVia een aanvullende verzekeringvanaf 3 sterren volledig vergoed.
Zorg en zekerheidVia een aanvullende verzekeringZorg en Zekerheid geeft een vergoeding voor een sterilisatie. Bij de aanvullende zorgverzekering AV-GeZZin en AV-Top krijgt de man: 100% tot max €150 bij een huisarts en 75% tot max €150 bij een medisch specialist en de vrouw: 75% tot max €350 bij medisch specialist. Met AV-Totaal krijgen mannen 100% vergoed tot max €150 bij medisch specialist of huisarts en vrouwen 100% tot max €700 bij de medisch specialist. Bij de AV-Basis, AV-GeZZin compact, AV-Standaard en AV-Sure heeft Zorg en Zekerheid een kortingregeling voor een sterilisatie.
ZorgdirectVia een aanvullende verzekeringMet de aanvullende ZorgDirect Top zorgverzekering wordt 100% van de sterilisatie eenmalig vergoed.

Bovenstaande lijst is met de grootst mogelijke zorg door onze zorgverzekering experts opgesteld. Er kunnen echter geen rechten aan ontleend worden. Kijk voor de definitieve dekkingen en voorwaarden op de website van de zorgverzekeraar.