Zorgpremie voor zorgverzekering 2018 wordt hoger

De zorgverzekeringpremie in 2018 wordt door een financiële tegenvaller bij de zorgverzekeraars ongeveer 30 euro hoger dan in 2017. De maandelijkse premies zullen dus met ongeveer €2,50 stijgen, daar komt de jaarlijkse premiestijging van de zorgverzekeraars nog bij.

Elk jaar krijgen de zorgverzekeraars een donaties vanuit het zorgverzekeringsfonds. Dit is, naast de premies die de verzekerde betalen, de grootste inkomstenbron. Maar deze donatie is dit jaar een stuk lager waardoor de zorgverzekeraars een tegenvaller hebben van zo’n 400 miljoen euro. Deze tegenvaller wordt gecompenseerd door de zorgpremie voor de zorgverzekering in 2018 met €30 op jaarbasis te verhogen.

Naast deze onverwachte premie stijging zullen de zorgpremies volgend jaar gemiddeld rond de 7% stijgen door de wettelijk vereiste buffer waaraan de zorgverzekeraars moeten voldoen. Dus als je op zoekt bent naar de goedkoopste zorgverzekering van 2018 is het belangrijk om alle zorgverzekering met elkaar te vergelijken. Dit kan je op jaarbasis een verschil maken van €200,-